Runsaat sateet aiheuttivat tulvia Espoossa

loka 16, 2017

Viimeaikaiset poikkeuksellisen runsaat sateet ovat nostaneet vesistöjen pintoja. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella tulvat aiheuttivat merkittävimpiä ongelmia Espoossa, jossa Espoonjoki tulvi Kirkkojärven seudulla.

Vesi nousi Turunväylän tienpinnan tasolle Kehä III:n ja Tuomarilan liittymien välisellä alueella. Tieliikennekeskus ilmoitti Turunväylän toisen kaistan sulkemisesta Helsingin suuntaan ja aloitti vallien rakentamisen tielle tulvimisen ehkäisemiseksi.

Vesi nousi kevyenliikenteen väylille monilla alueilla. Espoossa tulvia havaittiin Espoonjoen Kirkkojärven alueen lisäksi Kauklahdessa lähellä Kuusakoskea sekä Lepsämäjoen alueella Pohjois-Espoossa. Lisäksi Gräsanojan tuntumassa vesi nousi Mankkaanlaaksontielle useiden satojen metrien alueella. Kirkkonummella havaittiin tulvia etenkin Pilvijärven alueella. Bodom-järven virtausta rajoitetaan

Poikkeuksellisia sademääriä lokakuussa

Lokakuun alku on Suomen ympäristökeskuksen Tulvakeskuksen mukaan ollut erittäin sateinen. Esimerkiksi Espoon Nuuksiossa lokakuun alun (1.10.–9.10.) sademäärä on 126,6 millimetriä, mikä on ajankohdan Uudenmaan alueen ennätys vuoden 1960 alusta lukien. Lokakuun alun sademäärä maan eteläosassa on tyypillisesti noin 15 millimetriä, tänä vuonna Uudellamaalla havaittu sademäärä on jopa 83 millimetriä. Uudellamaalla joet ovat nyt nousseet korkeimmalle tasolleen tänä vuonna. Lisätietoja, tiedote SYKE 10.10.2017

Uutiset
Kommentointi on suljettu