Tulvavesi uhkaa Huittisissa jo asuinrakennuksia

tammi 18, 2018

Kokemäenjoen keskiosaan viime päivinä muodostuneet hyydepadot ovat nostaneet vedenpintaa edelleen Huittisissa ja Kokemäellä. Tulva-alueen laajuus on nyt jo noin 500 hehtaaria. Vapaa-ajanrakennuksia on kastunut ja paikallisteitä on poikki. Myös alimmat asuinrakennukset ovat vaarassa kastua.

Rantojen lähellä olevia hyydepatoja poistettiin eilen illalla pitkäpuomisella kaivinkoneella. Pelastuslaitos on tänään pyytänyt Puolustusvoimilta virka-apua hyydepatojen räjäytyksiin ja kastumisuhassa olevien kiinteistöjen suojauksiin. Pirkanmaan pelastuslaitokselta saadaan räjäytystöihin avuksi hydrokopteri, jonka avulla räjäytyksiä voidaan tehdä myös vaikeakulkuisissa kohteissa.

Porissa ei välitöntä tulvavaaraa

Porissa vedenkorkeudet ovat olleet jatkuvassa muutoksessa viimeisen vuorokauden aikana. Eilen Luotsinmäenhaarassa tapahtuneen jääkannen liikkeellelähdön jälkeen vesi lähti keskustassa nopeaan nousuun, mutta kääntyi jälleen laskuun yön aikana. Tällä hetkellä vesi on taas hitaassa nousussa, joten tilanne elää jatkuvasti. Porissa ei tällä hetkellä ole kuitenkaan välitöntä tulvavaaraa.

Jäädytysajo jo huomenna

ELY-keskusten ja vesistöalueen järvisäännöstelijöiden kesken sovittiin tänään aamulla, että järvien juoksutuksia ja sen myötä Kokemäenjoen virtaamaa pienennetään huomisesta perjantaista alkaen. Kokemäenjoen virtaaman pienennys on tarkoitus ulottaa viikonlopun yli alkuviikkoon asti, jolloin on luvattu sääennusteissa jäädytysajon kannalta lupaavia jopa yli kymmenen asteen pakkaslukemia. Jääkansi estää hyyteen muodostumista ja tulvimista.

Tulvatilannetta Huittisissa ja muuallakin Suomessa voi seurata lähes reaaliajassa osoitteessa:

* <http://www.ymparisto.fi/tulvatilanne>

Uutiset
Kommentointi on suljettu