HSY tarjoaa vesioppitunteja maailman vesipäivän kunniaksi

helmi 27, 2019

HSY osallistuu maailman vesipäivään 22.3.2019 tarjoamalla pääkaupunkiseudun kouluille vesiaiheisia oppitunteja. Tunneilla käsitellään erityisesti maailman vesivaroja ja piiloveden kulutusta.

Oppitunnit lisäävät oppilaiden tietämystä veden saatavuuteen vaikuttavista tekijöistä sekä omien valintojen vaikutuksesta piiloveden kulutukseen. Oppitunteja voivat tilata peruskoulut Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Kauniaisista ja Kirkkonummelta. Koulu voi tilata oppitunteja viikolle 12 (18.3.-22.3.), jolloin maailman vesipäivää vietetään. Tuntikuvaukset ja tilausohjeet löytyvät osoitteesta: www.hsy.fi/fi/opettajalle/tilaaymparistokasvatusta. Tarjotun ympäristökasvatuksen toteuttaa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy.

Kansainvälisen maailman vesipäivän teemana on tänä vuonna ”Leaving no one behind”. Teema pohjautuu Agenda2030-toimintaohjelman kestävän kehityksen tavoitteisiin. Tarkoituksena on turvata veden saanti ja kestävä käyttö kaikille vuoteen 2030 mennessä. Lisätietoa www.worldwaterday.org.

HSY tarjoaa kouluille maksuttomia ja monipuolisia oppitunteja liittyen vesi- ja jäteteemoihin. Lisäksi HSY:llä on kummikouluohjelma, jonka ympäristökasvatuskokonaisuuteen on vuosien varrella perehtynyt jo 110 koulua. Veteen liittyviä oppitunteja ja lähivesiin tutustumista on tarjottu koululaisille vuodesta 2015.

Uutiset
Kommentointi on suljettu