Vesi on meidän -kansalaisaloite sai heti paljon kannatusta

helmi 02, 2020

Kansalaisaloitteella ”Vesi on meidän” pyritään estämään vesihuollon yksityistäminen Suomessa. 31.1. vireillepantu aloite keräsi muutamassa päivässä kymmeniä tuhansia kannatusilmoituksia. 2.2. aloitetta kannatti yli 70 000 ihmistä.

Kansalaisaloitteessa esitetään, että käynnistetään valmistelu sellaisen lainsäädännön luomiseksi, jolla estetään julkisomisteisten vesihuoltotoimintojen myyminen kaupallisille yksityisille toimijoille. Nykyinen omistus pidetään julkisen sektorin hallussa.

Aloitteen perusteluissa muistutetaan veden välttämättömyydestä kaikille ihmisille, toimialan monopoliluonteesta sekä yksityistämisen huonoista kokemuksista eri puolilla maailmaa niin vesimaksujen kehityksessä kuin ympäristönsuojelullisissa näkökulmissa.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5966

Uutiset
Kommentointi on suljettu