Marko Keskinen vesitalouden professoriksi Aalto-yliopistoon

tammi 23, 2020

Tekniikan tohtori Marko Keskinen (s. 1976) on nimitetty professorin (Associate Professor) tehtävään rakennetun ympäristön laitoksella ajalle 1.1.2020-31.12.2024. Professuurin ala on vesitalous, erityisesti vesivarojen suunnittelu ja hallinta.

Keskinen väitteli Aalto-yliopistossa vuonna 2010 yhdennettyyn vesivarojen hallintaan (IWRM) liittyvästä aiheesta Bringing back the common sense? Integrated approaches in water management: Lessons learnt from the Mekong. Hän on työskennellyt useita vuosia vesivarojen hallinnan parissa etenkin Kaakkois-Aasiassa, toimien muun muassa vierailevana tutkijana Can Thon yliopistossa Vietnamissa sekä asiantuntijana Mekongin jokikomission, toimintatutkimusverkosto M-POWERin ja Aasian kehityspankin alaisissa hankkeissa.

Keskinen palaa Aalto-yliopistoon ulkoministeriöstä, jossa hän toimi heinäkuusta 2019 lähtien vesialan vanhempana neuvonantajana. Hän työskenteli samassa tehtävässä myös vuosina 2011-12. Ulkoministeriössä Keskisen työ keskittyi vesialan kehitysyhteistyöhankkeisiin Itä-Afrikassa ja Aasiassa sekä kehityspolitiikkaan YK-järjestelmän piirissä. Lisäksi Keskinen teki yhteistyötä EU:n ja ETYJin sekä suomalaisten toimijoiden kanssa vesidiplomatian ja rajavesiyhteistyön saralla.

Marko Keskinen on kokenut ja pidetty opettaja. Hän on toiminut rakennetun ympäristön laitoksella vesi- ja ympäristötekniikan yliopistonlehtorina vuodesta 2013 alkaen, ja kehittänyt aktiivisesti vuorovaikutteisia opetusmenetelmiä. Hän on myös englanninkielisen vesi- ja ympäristötekniikan maisteriohjelman johtaja. Vuonna 2015 Marko Keskiselle myönnettiin Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden opetusteko -palkinto ansioistaan opettajana.

Uutiset
Kommentointi on suljettu