Järvi-meriwiki 10 vuotta – löydä oma lähivetesi

elo 05, 2021

Suomen järvien ja merialueiden oma verkkopalvelu, Järvi-meriwiki, on ollut käytössä jo 10 vuotta. Tämän kunniaksi palvelun ylläpitäjä Suomen ympäristökeskus SYKE järjestää some-kampanjan, jossa korostetaan vesistöjä ja niiden tärkeyttä.

Kampanjan slogan ”Löydä oma lähivetesi” kehottaa tutustumaan omiin lähivesiin ja tätä kautta ohjaa Järvi-meriwikiin. Sieltä löytyy kattavasti tietoa vesistöistä, ja sinne jokainen voi myös lisätä omia havaintojaan. Vesistöjen omilla sivuilla kuka tahansa rekisteröitynyt ja kirjautunut voi muokata kartan alla olevaa tekstiä Wikipedian tavoin.

Järvi-meriwikistä löytyy perustiedot kaikista yli yhden hehtaarin kokoisista järvistä ja rannikon merialueista. Lisäksi palvelussa on valmiit työkalut, joilla käyttäjät voivat jakaa muun muassa valokuvia ja ylläpitää omaa havaintopaikkaansa. Järvi-meriwikin tavoitteena on jakaa tietoa Suomen järvistä ja merialueista, edistää vesien- ja merensuojelua sekä lisätä kiinnostusta lähivesistöihin.

Some-kampanja keskittyy Instagramiin ja Facebookiin, ja se kestää elokuun lopulle.

Kampanjaan voi osallistua seuraamalla seuraavia ohjeita:

Osallistua voi myös

  • kirjoittamalla tai jakamalla valokuvia lähivedestäsi kyseisen vesistön omalle Järvi-meriwiki-sivulle
  • Ohje
Uutiset
Kommentointi on suljettu