Uponorin PEX-putket täyttävät 50 vuotta

syys 29, 2022

Uponor juhlii 50-vuotista taivalta, jonka aikana on tehty mahdolliseksi turvallisen juomaveden, asumismukavuuden ja energiasäästöt miljoonille ihmisille ympäri maailman yli kuudella miljardilla metrillä Uponor PEX -putkea.

50 vuotta myöhemmin PEX-putket ovat todistetusti kestäviä ja monipuolisia sekä perusta uusille vastuullisille innovaatioille.

  • Uponor lanseerasi ristisilloitetut polyeteeniputket (PEX) vuonna 1972 ja mullisti koko teollisuuden.
  • PEX-putket ovat kestäviä sekä helppoja asentaa ja käsitellä.
  • Uponor lanseerasi ensimmäiset biopohjaiset PEX Blue -putket vuonna 2022.

Syyskuussa 1972 Uponor (entinen Wirsbo) oli maailman ensimmäinen valmistaja, joka lanseerasi ristisilloitetut polyeteeniputket, tai lyhyesti PEX-putket – jotka mullistivat alan. Viimeisten 50 vuoden aikana tämä kestävä ja syöpymätön materiaali on ollut myös joustava ja monipuolinen: se kestää jopa 95 °C:n lämpötiloja ja soveltuu monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Alun perin PEX-putkia käytettiin lattialämmityksessä, mutta nykyään niitä käytetään myös lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä sekä vesijohtovesi- ja patteriliitännöissä.

Monipuolinen ja helposti asennettava alan standardi
 
Materiaalin joustavuus tekee asennuksesta erityisen helppoa: putket toimitetaan suurissa keloissa tai laatikoissa, ja ne voidaan katkaista paikan päällä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Erinomaisten kemiallisten ja hygieenisten ominaisuuksiensa lisäksi PEX-putkien ominaisuuksiin kuuluu myös lämpömuisti, niin kutsuttu muistiefekti, joka mahdollistaa nopean ja turvallisen liittämisen Uponor Q&E -liittimiin, jotka lanseerattiin vuonna 1994. Laajennetut putket kutistuvat takaisin alkuperäiseen kokoonsa liittimien ympärille.
 
” Ruotsin Wirsbosta vuonna 1972 maailmalle lanseerattu tuote ei pelkästään mullistanut lattialämmitys- ja jäähdytysjärjestelmäalan, vaan se myös muutti ihmisten elämän. Uponorin PEX-putket ovat edelleen alan standardin turvallisen ja puhtaan veden saannin varmistamiseksi. Haluamme kiittää kaikkia, jotka ovat olleet osa tätä matkaa ja auttaneet tekemään Uponorin PEX-putkien ristisilloitetusta polyeteenirakenteesta alan johtotähden viimeisten 50 vuoden aikana”, sanoo Michael Rauterkus, Uponor Oyj:n toimitusjohtaja. ”Katsomme luottavaisesti kohti tulevaisuutta, jossa olemme jo ottaneet seuraavan askeleen: PEX-Blue putket, jotka perustuvat nyt jopa 90%: n uusiutuviin raaka-aineisiin, ovat seuraava virstanpylväs matkallamme kohti parempaa huomista.”
 
Jatkuva innovaatio: PEX Blue -putket
 
Jopa 50 vuotta ensimmäisen lanseerauksen jälkeen Uponor PEX -putket uudistuvat ja nopeuttavat vastuullisuustoimia. Aiemmin tänä vuonna Uponor lanseerasi PEX Blue -putket, jotka ovat maailman ensimmäiset biopohjaiset PEX-putket. Uusiutuvien raaka-aineiden käyttö putkissa perustuu ISCC‑sertifikaatin mukaiseen massatasemalliin. Putkien hiilijalanjälki on jopa 90 % pienempi kuin fossiilipohjaisilla PEX-putkilla, mutta niillä on sama erinomaisen suorituskyky, ominaisuudet ja laatu kuin perinteisillä putkilla. Pienemmän hiilijalanjälkensä ansiosta Uponor PEX Blue -putket tekevät rakennusprojekteista vastuullisempia

Uutiset
Kommentointi on suljettu