Kemira lopettaa tuotannon Vaasassa

kesä 12, 2013

Kemiran Vaasan toimipaikkaa koskeneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Kemira yhdistää paperikemikaalien tuotannon muihin tuotantoyksiköihin ja lopettaa tuotannon Vaasassa.

Neuvottelujen alussa arvioitiin, että suunnitellut toimenpiteet saattavat johtaa koko Vaasan tuotannon henkilöstön, yhteensä 60 henkilön, työsuhteen päättämiseen. Neuvottelujen lopputuloksena Vaasan tuotanto lopetetaan, jonka seurauksena koko tuotantohenkilöstön työsuhteet tullaan irtisanomaan vuoden 2013 loppuun mennessä.

Kemiran tavoitteena on parantaa prosessikemikaalien tuotantoverkoston tehokkuutta ja kapasiteetin käyttöastetta. Tuotannon siirtämiseen liityvien kustannussäästöjen odotetaan olevan noin 5 miljoonaa euroa vuodessa ja siihen liittyvien kertaluonteisten uudelleenjärjestelykulujen odotetaan olevan noin 15 miljoonaa euroa.

Uutiset
Kommentointi on suljettu