Suomen merialueilla vain vähän sinilevähavaintoja

heinä 22, 2013

Sinileväkukintoja on tänä kesänä esiintynyt ajankohtaan nähden pitkäaikaista keskiarvoa vähemmän Suomen merialueilla. Vähäisistä sinilevämääristä on havaintoja muutamalta Saaristomeren ja itäisen Suomenlahden viralliselta seurantapisteeltä. Kansalaiset ovat ilmoittaneet sinilevähavainnoista muutamilta paikoilta Helsingin edustalta, Saaristomereltä ja Uudenkaupungin eteläpuolelta. Avomerialueilta ei ole tehty levähavaintoja.

Levävahti on älypuhelimiin ilmaiseksi ladattava sovellus, jonka avulla kansalaiset voivat lähettää levähavaintojaan Järviwiki-verkkopalveluun. Järviwikin yhteyteen kehitetään Meriwikiä, mutta merihavainnot ovat jo nyt nähtävissä Järviwikissä.

http://www.jarviwiki.fi/wiki/Lev%C3%A4tilanne

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu