Venäjän luonnonvara- ja ympäristöministeri vierailulla Suomessa

elo 13, 2013

Venäjän federaation luonnonvara- ja ympäristöministeri Sergei Donskoi on vierailulla Suomessa ympäristöministeri Ville Niinistön kutsumana. Ministerit keskustelevat vierailun aikana Itämeren ja Suomenlahden suojelusta ja tutustuvat suomalaiseen ympäristöteknologiaan.

Ohjelmaan kuuluu vierailu Turussa ja biokaasun tuotantolaitoksessa Vehmaalla, ja tällöin keskustelun aiheena on maatalouden ravinnekierrätys sekä maatalouden sivutuotteiden ja karjanlannan käyttö biokaasun tuotantoon.

”Leningradin alueen laajamittainen sianlihan ja siipikarjan tuotanto ja sen aiheuttamat riskit vesistöille ovat Suomen ja Venäjän tärkeä yhteistyökohde. Suomalaisia hyviä käytäntöjä esittelemällä tuemme Leningradin aluetta maatalouden aiheuttaman ravinnekuormituksen vähentämisessä ja lannan ravinne- ja energiasisällön hyödyntämisessä”, ympäristöministeri Ville Niinistö sanoo.

Ministerit vaihtavat myös näkemyksiä ensi vuonna Suomen, Venäjän ja Viron yhteistyönä järjestettävästä Suomenlahti-vuodesta. Sen tarkoituksena on edistää Suomenlahden suojelua uuden kolmen maan yhteisesti tuottaman tutkimus- ja seurantatiedon avulla.

Itämeren lisäksi keskusteluun nousevat myös Arktisen ja Barentsin alueen yhteistyö, metsien ja luonnon monimuotoisuuden suojelu, rajat ylittävät ympäristövaikutukset sekä ilmastonmuutos.

Uutiset
Kommentointi on suljettu