Uponor sulkee kaksi tuotantoyksikköä Suomessa

marras 11, 2013

Uponor-konsernin Suomea koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja yhtiö on päättänyt sulkea Ulvilan ja Forssan tehtaat. Uponor Suomi Oy:stä ja Uponor Infra Oy:stä irtisanotaan yhteensä 111 työntekijää.

Uponor Infran tavoitteena oli toteuttaa rakenteellisia uudistuksia sen jälkeen, kun yhtiö käynnisti toimintansa heinäkuussa 2013 Uponorin ja KWH Pipen yhdyskuntateknisten liiketoimintojen yhdistämisen seurauksena.

Taloteknisiä ratkaisuja tarjoavan Uponor Suomi Oy:n tavoitteena oli etsiä säästö- ja tehostamistoimia vastauksena kotimaan heikentyneeseen rakentamissuhdanteeseen. Yhtiöiden tarkoituksena oli myös järjestää myynti- ja markkinointiorganisaationsa uudelleen.

Päätetyt tehtaiden sulkemiset liittyvät Uponor Infraan, joka aikoo siirtää Ulvilan tuotantoyksikkönsä toiminnan Nastolan tehtaan yhteyteen ja Forssan tuotannon Vaasan tehtaalle.

Rakennemuutokset pyritään toteuttamaan vuoden 2014 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä. Tuotantosiirtojen jälkeen Uponorin Vaasan ja Nastolan tehtailla arvioidaan avautuvan runsas kolmekymmentä uutta työpaikkaa, joita tarjotaan ensisijaisesti irtisanotuille.

Uponor Infralla ja Uponor Suomella on järjestelyjen jälkeen putkituotantoa Vaasassa ja Nastolassa sekä pienemmät valmistusyksiköt Jyväskylässä ja Tuusulassa. Uponor Infran omistavat Uponor Oyj (55,3 %) ja KWH-yhtymä Oy (44,7 %). Uponor Suomi Oy on Uponor-konsernin kokonaan omistama tytäryhtiö.

Uutiset
Kommentointi on suljettu