Joensuun vesinäytteissä ei enää epäpuhtauksia

tammi 16, 2014

Joensuun juomavedestä löytyi viime viikolla viitteitä bensiiniperäisistä aineista. Joensuun Rantakylän, Utran, Mutalan ja keskustan alueella ilmeni vesijohtovedessä maku- ja hajuhaittoja.

Terveysvalvonta ohjeisti kaupunkilaisia, että mikäli poikkeavaa hajua ja makua vedessä ilmenee, niin silloin vettä ei tule käyttää juoma- ja ruoanlaittovetenä, vaan veden voi noutaa väliaikaisesta vedenjakelupisteestä.

Maanantaina Rantakylän ja Utran alueelta verkostosta otettujen viimeisten näytteiden analyysitulokset on saatu, eikä niissä ole todettu jäämiä bensiiniperäisistä ainesosista. Tutkimuksissa on jo aikaisemmin varmistettu, että Rantakylän raakavesilähteet ovat puhtaat.

Verkoston huuhtelua jatketaan kuitenkin vielä varotoimenpiteenä. Asukkaille vesi johdetaan muilta käsittelylaitoksilta, koska Rantakylän vedenkäsittelylaitos on edelleen suljettu.

Uutiset
Kommentointi on suljettu