Buster lahjoittaa veneitä Tvärminnen asemalle

touko 26, 2014

Alumiinivenevalmistaja Buster tukee Suomenlahden tutkimusta lahjoittamalla Helsingin yliopiston Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle kolme Buster Mini -alumiinivenettä. Veneet tulevat aseman tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön.

Tvärminnessä tutkitaan meriekosysteemiä ja ihmisen aiheuttamia ekologisia muutoksia. Veneilijöidenkin havaitsema muutos on ravinnepäästöistä johtuva Itämeren rehevöityminen ja sen seuraukset, kuten myrkylliset leväkukinnat ja rihmalevien lisääntyminen rannikoilla. Ongelmia voidaan torjua tutkimustiedon avulla.

Uudet Busterit tulevat Tvärminnessä tarpeeseen, sillä pienikokoisilla veneillä opiskelijat ja tutkijat pystyvät helposti tutkimaan ranta-alueita itse. Lisäksi soudettavat veneet ovat suosittuja virkistyskäytössä iltaisin ja viikonloppuisin.

Buster Mini on noin sata kiloa painava, hieman alle nelimetrinen, kolmen hengen vene, jonka avoimiin sisätiloihin myös tutkimusvälineet mahtuvat hyvin. Buster on uppoamaton ja kestävän alumiinirakenteen ansiosta huoleton käsiteltävä, joten veneet sopivat hyvin kokemattomienkin opiskelijoiden käyttöön.

Itämerta tutkitaan tutkimusprojektista riippuen isommilla moottoriveneillä, soutuveneillä tai sukeltaen. Suurin Tvärminnessä käytössä oleva alus on 15-metrinen, jonka nosturilla voidaan ottaa painavia pohjanäytteitä. Bustereita tullaan käyttämään myös isompien alusten apuveneinä.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu