UNICEF vie suomalaista vesiosaamista Ugandaan

touko 13, 2014

Suomen UNICEF ry, suomalaiset korkeakoulut ja Biolan ovat aloittaneet uudenlaisen yhteistyön Ugandan lasten hyväksi. Yhdessä ne auttavat paikallista yliopistoa ja yrityksiä kehittämään innovaatioita, jotka pitävät lapset terveinä ja koulussa.

Pohjois-Ugandan syrjäseutujen koululaisilla on pulaa puhtaasta vedestä ja vessoista. Tämä pula on yksi suurimmista syistä lasten sairauksiin ja kuolemiin. Se aiheuttaa myös paljon koulupoissaoloja. Erityisesti tyttöjen koulunkäynti on uhattuna, koska koulussa ei ole mahdollisuuksia hygienian ylläpitoon myöskään kuukautisten aikana.

Ongelmia aletaan nyt ratkoa uudenlaisen yhteistyön avulla. Suomen UNICEFin hanke tuo yhteen suomalaiset ja ugandalaiset korkeakoulut ja yritysmaailman. Yhdessä ugandalaisten lasten kanssa ne kehittävät paikallisiin olosuhteisiin sopivia vesi- ja sanitaatioratkaisuja.

Hankkeessa kehitetään vähintään neljä Pohjois-Ugandan olosuhteisiin sopivaa innovaatiota. Ainakin yhtä tärkeää on, että samalla syntyy toimintamalli, josta on hyötyä myös jatkossa.

Hankkeesta hyötyy liki puoli miljoonaa Acholin alueella asuvaa lasta. Siitä vastaavat Suomen UNICEF ry ja ugandalainen Makereren yliopisto. Suomalaiset korkeakoulukumppanit ovat Aalto yliopisto ja Helsingin yliopisto. Suomalaisena yrityskumppanina on Biolan. Ugandalaiset pk-sektorin yritykset puolestaan kehittävät innovaatioista kaupallisia sovelluksia.

Osapuolet allekirjoittivat yhteistyösopimuksen Ugandan pääkaupungissa Kampalassa viime perjantaina. kolmevuotisen hankkeen budjetti on noin 1 094 000 euroa, ja sen rahoittaa Suomen ulkoasiainministeriö.

Uutiset
Kommentointi on suljettu