Tampereen uimavesistä sairastuneilta löytyi norovirusta

elo 07, 2014

Tampereen kaupungin viranomaiset ovat saaneet ensimmäiset tulokset laboratoriotutkimuksista, joita on otettu kaupungin uimarannoilla uineilta henkilöiltä heidän sairastuttuaan vatsatautiin. Lähes kaikista näytteistä löydettiin norovirusta.

Vatsatautiin sairastuneilta saatiin yhteensä 18 potilasnäytettä, joista 15 oli noro G1 –positiivista.

– Saadut tulokset viittaavat ihmisperäiseen norovirustartuntaan, joka on levinnyt uimareiden välityksellä rannalta toiselle, sanoo ympäristöterveyspäällikkö Merja Bojang Tampereen kaupungilta.

Bojangin mukaan ilmoitettujen sairastapausten perusteella riski sairastumiseen uimaveden välityksellä on vähentynyt, mutta ei kokonaan poissuljettu millään rannalla.

Keskiviikkoon 6.8. mennessä Tampereen kaupunki oli saanut yhteensä 1 056 ilmoitusta ilmeisesti uintireissun yhteydessä saadusta vatsataudista. Suurin osa ilmoituksista on ajalta 26. – 29.7. ja koskevat Tohloppi-, Tesoma-, Kauka- ja Suolijärveä.

Uijien joukossa on saattanut olla vain yksi norovirusta kantanut henkilö. Uimaveden tai kosketuksen välityksellä virus on tarttunut nopeasti muihinkin rannalla olleisiin ja heidän kauttaan mahdollisesti eteenpäin omaisiin ja muihin läheisiin henkilöihin.

– Sairastuneen ihmisen oksennuksessa ja ulosteessa on valtava määrä viruksia, joten hyvin pieni määrä ulostetta tai oksennusta uimavedessä voi tartuttaa suuren määrän ihmisiä, Bojang sanoo.

Uutiset
Kommentointi on suljettu