Vellamo näyttää veden laadun netissä ensimmäisenä maailmassa

touko 13, 2015

Tampereen Vesi on julkaissut maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen verkkopalvelun, joka näyttää ajantasaisesti veden laatutietoja paikkatiedon avulla. Palvelu löytyy osoitteesta vellamo.tampere.fi. Sieltä näkee tällä hetkellä tiedot veden pH:sta, lämpötilasta ja kloorista eri puolilla Tamperetta.

Alueiden laatutietoja pääsee katselemaan joko klikkaamalla kartasta tai hakutoiminnolla esimerkiksi osoitteen perusteella. Palvelu herätti kansainvälistä mielenkiintoa huhtikuun lopussa Lontoon Smart Water -konferenssissa.

Vellamon avoimen rajapinnan kautta sovelluskehittäjät pääsevät käsiksi palvelun taustalla käytettyihin mallinnuksen tuloksiin. Laatutiedot Vellamo-sovellukseen saadaan Tampereen Veden mittaustuloksista, jotka muokataan karttamuotoon automaattisen vesijohtoverkoston laskentamallin avulla. Vellamo-palvelun on kehittänyt tamperelainen SuperHelio Oy.

Tampereen Veden asiakastyytyväisyystutkimusten mukaan asiakkaat kaipaavat lisää tietoa veden laadusta. Palvelu on kehitetty vastaamaan tähän tarpeeseen. Vellamoa kehitetään lisäämällä sinne jatkossa lisää laatutietoja ja tarpeen mukaan muita toimintoja.

Veden laatua verkostossa seurataan jatkuvasti ja siitä otetaan suunnitelman mukaisesti näytteitä sekä Tampereen Veden että viranomaisen toimesta. Veden laatu Tampereella täyttää hyvin terveydelliset laatuvaatimukset (Sosiaali- ja terveysministeriön asetus talousveden laatuvaatimuksista ja valvontatutkimuksista (461/2000) ja annetut laatusuositukset. Verkostoon pumpataan puhdasta vettä vuosittain noin 18 miljoonaa kuutiometriä.

https://vellamo.tampere.fi/

Uutiset
Kommentointi on suljettu