Blominmäen jätevedenpuhdistamon luolastolouhinta alkaa syyskuussa

kesä 17, 2015

Espoon Blominmäkeen rakennettavan HSY:n jätevedenpuhdistamon luolaston louhinta käynnistyy 16. syyskuuta 2015.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus valitsi 12. kesäkuuta 2015 Blominmäen jätevedenpuhdistamon kalliotilojen louhinnan urakoitsijaksi halvimman tarjouksen jättäneen Lemminkäinen Infra Oy:n 59 730 000 euron (alv 0%) tarjoushinnalla.

Kalliota louhitaan urakassa kaikkiaan noin 910 000 kuutiometriä vuoden 2017 loppuun mennessä kolmen työtunnelin kautta. Kiviaineksen kuljetusten kokonaismäärän vähentämiseksi osa louheesta välivarastoidaan ja murskataan Blominmäellä murskaamon ympäristöluvan mukaisesti. Louheelle on tällä hetkellä vain vähäisiä suoria sijoituskohteita, mutta murskeena kiviainekselle on jatkuvaa tarvetta pääkaupunkiseudun rakentamisessa.

Blominmäen jätevedenpuhdistamon ja viemäritunneleiden louhinnan rakennuttamistehtäviin hallitus valitsi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneen Sito Rakennuttaminen Oy:n. Puhdistamon louhintaurakan lisäksi Sito rakennuttaa, valvoo ja ratkaisee erityiskysymyksiä HSY:n edustajana viemäritunneliurakoissa, joissa louhitaan kalliota Finnoon ja Blominmäen välillä yhteensä noin 400 000 kuutiometriä.

‒ Urakat ovat mittavia, vaativia ja pitkäkestoisia. Rakennuskohteiden vaativuutta lisäävät haasteelliset kallio-olosuhteet ja tiukka aikataulu, toteaa HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen.

Blominmäen rakennushankkeen toteutuneet kustannukset 1.6.2015 mennessä ovat yhteensä 6,9 miljoonaa euroa ja sidotut kustannukset 13,9 miljoonaa euroa. Mikkelänkallion avolouhinta ja ajotunnelilouhinta ovat edenneet suunnitellusti kuten myös Espoon kaupungin rakennuttama Blominmetsäntien ja -polun katu-urakka sekä siihen liittyvä vesihuollon rakentaminen.

‒ Etelä-Suomen aluehallintoviraston käsittelyssä olevan ympäristölupahakemuksen ratkaisun odotetaan tulevan syksyllä 2015, kertoo HSY:n vesihuollon toimialajohtaja Jukka Piekkari.

Uutiset
Kommentointi on suljettu