SYKEn ja LUKEn yhdistäminen ei ajankohtaista

elo 18, 2015

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ei pidä tarkoituksenmukaisena Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja Luonnonvarakeskuksen (LUKE) yhdistämistä, sillä LUKEn perustamiseen liittyvät järjestelyt ovat monilta osin vielä kesken.

Hallitusohjelmassa kaavaillut säästöt LUKEn ja SYKEn yhdistämisestä etsitään SYKEn määrärahoista, toimitilaan liittyvistä ratkaisuista sekä tehostamalla eri tutkimuslaitosten välistä yhteistyötä.

”Kolmen tutkimuslaitoksen yhdistäminen Luonnonvarakeskukseksi on ollut mittava hanke. Uuden suuren tutkimuslaitoksen toimipaikkaverkosto hakee vielä muotoaan. Tässä tilanteessa ei ole järkevää käynnistää uutta organisaatiomuutosta. Syke on myös menestynyt hyvin ulkopuolisen rahoituksen hankinnassa. Luotan siihen, että tulevat välttämättömät muutokset eivät vaikuta toiminnan tasoon ”, ministeri Tiilikainen toteaa.

”Katson, että saamme parhaan tuloksen aikaan hakemalla aktiivisesti uusia toimintatapoja ja yhteistyön muotoja organisaatioiden välillä. Molemmissa taloissa on paljon hienoa asiantuntemusta, jonka saaminen nopeasti täysimääräiseen käyttöön on erittäin tärkeää hallitusohjelman linjausten toteuttamiselle.”

Uutiset
Kommentointi on suljettu