Valtio jatkaa Talvivaaran kaivostoimintaa

elo 07, 2015

Terrafame Mining Oy, joka on Suomen valtion kokonaan omistaman Terrafame Oy:n tytäryhtiö, on solminut kauppasopimuksen Talvivaara Sotkamo Oy:n liiketoiminnan ja omaisuuserien ostamisesta sen konkurssipesältä.

Järjestelyn myötä kaivoksen toiminta käynnistyy uudelleen Terrafame Mining Oy -kaivosyhtiössä ja ympäristönhoidon edellytykset parantuvat muun muassa louhinnan käynnistämisen ansiosta.

Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesän palveluksessa olevat työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Terrafame Mining Oy:n palvelukseen. Järjestely on tarkoitus saattaa päätökseen elokuun puolivälissä 2015, jonka jälkeen Terrafame Mining Oy:stä tulee kaivostoiminnan vastuullinen toiminnanharjoittaja Sotkamossa.

Valtion tavoitteena on turvata kaivoksen ympäristötilanne sekä saada kaivokselle yksityistä rahoitusta ja omistusta pitkäaikaisten toimintaedellytysten luomiseksi

– Talvivaaran kaivoksen toiminnan tulevaisuuden ratkaisemiseksi ja ympäristötilanteen hallitsemiseksi on tehty viime kuukausina valtava määrä työtä. Nyt solmitut sopimukset ovat välttämättömiä, jotta ympäristötilanne saadaan pitkällä aikavälillä hallintaan ja liiketoiminta kaivoksella voidaan käynnistää.  Louhinnan aloittaminen on oleellista myös merkittävien ympäristövahinkojen välttämiseksi. Tämän kriittisen aikataulun vuoksi valtio sitoutui lisätalousarviossa kesällä 2015 uuden kaivosyhtiön pääomittamiseen mahdollisesti jopa yksin, mikä vaihtoehto nyt toteutuu, toteaa elinkeinoministeri Olli Rehn.

Uutiset
Kommentointi on suljettu