Kemiran ja Valmetin yhteistyö tuo merkittäviä parannuksia jäteveden käsittelyprosesseihin

tammi 25, 2019

Valmet ja Kemira ovat solmineet kumppanuussopimuksen jäteveden ja lietteen käsittelyyn tarkoitettujen asiakasratkaisujen kehittämisestä kunnallisille toimijoille ja teollisuuslaitoksille Euroopassa.

Luotettavilla ja reaaliaikaisilla mittauksilla lisätään vedenkäsittelyprosessin näkyvyyttä ja parannetaan prosessin hallintaa. Tavoitteena on saada aikaan merkittäviä säästöjä ja tehokkuuden parannuksia asiakkaille.

Kumppanuudessa yhdistyvät Valmetin kattava analysointi- ja mittausteknologia, prosessien optimoinnin osaaminen ja asiakaspalveluverkosto sekä Kemiran vahva kemian alan ja prosessioptimoinnin kokemus kunnallisessa ja teollisessa vedenkäsittelyssä. Sopimus laajentaa yhtiöiden olemassa olevaa teollisen internetin ekosysteemiin keskittyvää yhteistyötä.

Valmetilla on pitkä historia mittaus- ja optimointisovellusten toimittamisessa lietteen vedenpoistoprosesseihin. Luotettavat mittaukset ovat tuottaneet näkyviä hyviä tuloksia Valmetin asiakkaille.

”Polymeerit ja kemikaalit ovat tärkeä osa jäteveden käsittelyprosessia. Se on yksi syy, miksi tämä yhteistyö Kemiran kanssa on merkittävä mahdollisuus meille. Erityisesti lietteen vedenpoistossa oikeiden kemikaalien valinta on yksi keskeisistä tekijöistä parhaan tuloksen saavuttamiseksi”, sanoo Valmetin Automaatio-liiketoimintalinjan jätevesitoiminnan liiketoimintapäällikkö Heli Karaila.

”Laajennamme aktiivisesti älykkään kemian tuotevalikoimaamme KemConnect™-alustan kautta esimerkiksi lietteen vedenpoistoon ja fosforin käsittelyyn. Osana tätä täyden palvelun mallia on järkevää solmia kumppanuus Valmetin kaltaisen johtavan teollisuusautomaation laitteistojen, ohjelmistojen ja laitepalvelujen toimittajan kanssa”, sanoo Kemiran sovelluskehityspäällikkö Jussi Ruotsalainen.

Uutiset
Kommentointi on suljettu